Modeláž nehtů Oslavice

Kožní plísně

24.09.2008 16:24

 

Kožní plísně jsou postrachem dospělých,natož malých dětí.Dovedou pořádně potrápit ve dne i v noci silným svěděním,které nutí nejen dítě škrábat pokožku.Tím navíc roste riziko zanesení nějaké infekce.Typickými příznaky kožní plísně jsou:již zmíněné úporné svědění,zarudlá šupinatá ložiska na kůži. Toto onemosnění vyvolávají dvě skupiny mikroorganismů-kvasinky a plísně.Kojence a batolata nejčastěji postihuje kožní mykóza(kandidóza),která většinou zasáhne zažívací trakt,dutinu ústní nebo opruzenou pokožku,například na zadečku.Plísně napadají kůži,vlasy,i nehty.

Pokud jde o plíseň na nehtech,tak to je dlouhodobá záležitost.Proniká totiž do hloubky a zasahuje i nehtové lůžko. Ideální prostředí,kde se plísním daří,je teplo,vlhko.Na nohách se plísně nejčastěji usazují v meziprstních prostorách a na okrajích plosek nohy.Ložiska plísně se šupí,bývají zarudlá,často dochází ke komplikacím v podobě zánětu a postižené místo potom nejen intenzivně svědí,ale také mokvá a nohy jsou potivější než u zdravého jedince.Chcete-li před tímto onemocněním chránit svého potomka potom musíte úzkostlivě střežit jeho hygienu. V létě navíc potřebuje dítě vhodnou obuv-vzdušnou,nejlépe  z  pravé kůže(umělohmotná a gumová obuv je naprosto nevhodná,stejně tak jako  ponožky ze syntetických materiálů). Semeništěm plísní bývají plavecké stadiony,hotel,tělocvičny,sauny,společné sprchy,kde dítě pobíhá bosé. Zároveň je nutná ostražitost při kontaktu dítěte s jinými lidmi,zvířaty nebo špinavými předměty,které mohou kožní plíseň přenášet. V případě,že už dítě kožní plíseň napadla,neotálejte s návštěvou lékaře. Dětský zásip nepomůže a čím dříve se léčba zahájí,tím větší je naděje na brzské vyléčení. V opačném případě se léčba může ptotáhnout až na několik dlouhých měsíců. Léčba je jinak obvykle bezbolestná(ovšem jen za předpokladu,že nejde o těžší formu napadení lůžka nehtu,kdy je nutné nehet před zahájením léčby chirurgicky odstranit),spočívá v aplikaci antimykotiských léků ve formě sprejů,zásypů,mastí nebo roztoků.

Nezapomeňte nechat případně u veterináře vyšetřit domácího mazlíčka,aby bylo jasné,jestli není právě on původcem plísňového onemocnění.Dodržujte přísná hygienická pravidla, žínky a ručníky nemocného dítětě(a nejen jeho)jsou pro ostatní členy rodiny tabu a měly by být z přírodních materiálů(bavlna,len).

To ostatně platí i pro ložní a osobní prádlo,jež je vhodné vyvařovat. Jsou-li postiženy vlasy,opět nesmí nikdo další používat stejný hřeben. Při kožní plísni nohou je dobré je umývat každý den a to ráno i večer.Nejprve teplou a potom studenou vodou. Pokožku(hlavně mezi prsty)je potom zapotřebí důkladně a poctivě vysušit čistým ručníkem. Výměna ponožek je v takovém případě samozřejmostí. Homeopatická léčba plísně nezničí ,jen zmírní původní jevy-tedy mokvání,pálení a svědění.

(text J:W Palková-Spirit 38/2008)

Takže pokud chcete zvítězit nad plísní,vemte jí vše co miluje.Vlhko,teplo,nečistotu. Pokud se plíseň již usídlila na vašich prací uběhaných nohou,po očistě a vysušení aplikujte Mycodecidin(zakoupíte v lékárně).Dopřejte nohám změnu obuvi během dne a to platí i o ponožkách.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.