Modeláž nehtů Oslavice

Na co se ptáte ohledně modeláže nehtů.

13.03.2010 19:12

 

Často se setkávám s nepřesným názvem"gelové nehty". Je to takový zákaznicemi upravený termín:"Mám gelovky".:-)

Nehty skutečně nejsou gelové. K modelaci používáme kapalný plast(gel),který nanášíme štětcem a k polymerizaci dochází UV zářením ve speciálním přístroji.Chcete-li lampě. Vlastní modelace je tedy proces,kdy vám designérka modeluje nehet tímto plastem. Plast se po té vytvrdí v lampě. Tímto způsobem můžete zpevnit i přírodní nehty.Pokud budete snít o delších nehtech,provede se umělé prodloužení nehtů a materiál se nanáší teprve na takto upravené nehty.

Modeláž nehtů trvá přibližně 1,5 - 2,5 hodiny, dle kvality a tvaru přírodních nehtů,či zvoleného zdobení.  Je potřeba, aby jste si vyhradila dostatek času na celou dobu ošetření. Pokud si chcete nechat vymodelovat nehty k určité události ( svatba, ples atd. ), je vhodné, aby jste tak učinila dostatečně brzy před onou událostí. Důvod je jednoduchý: pokud jste nikdy gelové nehty neměla, je potřeba aby jste se s nimi naučila manipulovat.

A co doplnění?

Nehty je nutné přibližně 3-4 týdny po modeláži doplnit,protože gel, který se na nehty nanáší, odrůstá.Záleží na rychlosti růstu vašich nehtů. Při doplnění se  nehty  upraví do požadovaného tvaru,popř.se zkrátí. Poté se nanáší opět gel. Pokud budete požadovat nové zdobení,počítejte opět s časovou náročností.V případě, že jste nějaký nehet ulomila, při doplnění se opraví nebo se vymodeluje nový. Doplnění trvá přibližně 1,5 hodiny i více, záleží  i na počtu nových nehtů, nebo na vašem požadavku. Zdá se vám,že vaše nehty po 14 dnech nemají ten jas jako první den? Přelakujte je bezbarvým lakem a vaše nehty  opět získají požadovaný lesk.

Já bych chtěla permanentní francii:-)

U modeláže nehtů je možné udělat i permanentní francouzskou modeláž, která zůstane ne nehtech i po odlakování.Bílou,červenou,zelenou,modrou..nebo raději fialovou? Takto upravené nehty lze samozřejmě dále lakovat a zdobit. Můžete mít ale i jíné permanentní zdobení všech možných barev či třpytů a pod.Nebojte se se nechat rozmazlit.Ručně zdobené nehty jsou nyní nejžádanějším hitem.Budete "in" a stále upravená.Zdobení může být velmi jemné,nebo "výbušné":-D záleží jen na vás.

Je možné odstranit gelové nehty?

Pokud se rozhodnete již dále nemít umělé nehty, je potřeba je šetrně a opatrně odstranit. Při tomto úkonu by jste si sama mohla nehty poškodit, proto je lepší se svěřit do rukou odborníka. Nikdy materiál neloupejte,nestrhávejte,nebo nějak násilně neodstraňujte! Materiál se odbrousí a poté vám vyživím přírodní nehet,popř.nalakuji.Někdy požadují sudnání modeláže lékaři před operačním zákrokem.Pokud to lékaři požadují,budiž jim vyhověno.Myslím si,že to ale v některých případech není nutné a záleží na domluvě v příslušném zařízení.Někdy stačí odstranit modeláž z jednoho či dvou prstů.

Acryl ničí nehty..

 Omyl,nesmysl! Acryl je úžasný materiál,osobně si myslím,že mnohem lepší než gel. Je k nerozeznání od gelových materiálů a výsledný efekt na nehtech je úžasný.Mohu si dovolit vám namodelovat nehty mnohem tenčí,protože acryl je mnohem pevnější než gel.Jaký materiál zvolit také záleží na kvalitě vašich nehtů. Nebojte se acrylu,je úžasný a poskytuje obrovskou škálu zdobení. Pokud manikérka zvolí špičkový materiál,je radost s ním vytvářet různé kreace a zákaznici se odvděčí svou pevností ,krásou a zbarvením k nerozeznání od gelových materiálů.

Namodelavané nehty mi nedrží,nebo se materiál odchlipuje..proč,proč ,proč..:-(

Tak vězte,že to není tak jednoduché..Příčin může být hned několik.Tak si je klidně odfajfkujeme:-D

  1. Špatný technologický postup modeláže-profesionál v oboru by  tohle měl mít vyloučeno,nemusí však vyhovovat materiál od určité firmy.
  2. Mechanické poškození-teplotní změny(mráz,teplo),chemické prostředky(Savo a jiné čistící prostředky v domácnosti např.),odlakování s acetonem aj.
  3. Zdravotní stav-hormonální změny,přechod,antikoncepce,těhotenství,stres,silná antibiotika,vážné onemocnění , odtučňovací jednostranné diety a další..

Některé klientky mají obavu z toho,že nehet nedýchá pod nánosem hmoty a že se objevují plísně. Nehet vyrůstá z nehtového kořene(matrix) ,posunuje se, vytlačován dalšími narůstajícími nehtovými destičkami k okraji prstu po nehtovém lůžku. Pokud na něj tedy naneseme  zpevňující hmotu, nebráníme mu v jeho funkci. Jinak by přeci nebylo možné nehty ani nalakovat! Veškeré materiály jsou vyvíjeny jako ochrana a v žádném případě nesmí ovlivňovat vlastní nehet.

 Kdy nepodstupovat nehtovou modeláž:

  • Trpíte-li plísní nebo kandididou.
  • Léčíte-li se antibiotiky a chemoterapiemi.
  • Těsně po provedení neodborné manikúry během které byla poškozena kutikula

 Ach jo,ulomil se mi nehet!

S umělými nehty se musíme naučit zacházet,je to naprosto stejné jako u přírodních nehtů.Je však pravdou, že namodelovaný nehet více vydrží.Je to však jen namodelovaný nehet.V žádném případě to není otvírák,škrabka do mrazáku,dlátko a já nevím co ještě...:-D

Do materiálu nijak nezasahujeme,s prominutím nešťouráme..nepružíme ho zbytečně,materiál má pak tendenci se odchlipovat...

Když přijdete do obchodu a dostante úžasnou chuť na "zatavenou Mattonku",v žádném případě se nesnažte do obalu dostat nehtem .Použijte třeba klíče. Při otevírání auta buďte také obezřetní. Doma při domácích pracech,pozor na tlak třeba při ždímání hadru..a tak dále,a tak dále:-)

Naučte se zvedat předměty bříšky prstů...nikoliv nehty.Na toaletě splachujte pomocí kloubu prstu.Postupně se naučíte zvládat každodenní situace a vaše ruce budou prostě bezvadné!

Ale jestli že se vám podařilo nehet ulomit,není nic jednoduššího,než mu zase vrátit jeho délku a lesk.

Správné zacházení s vašimi nehty-dobrá trvanlivost vámi zaplacené služby.

Věřte,že ze mě mluví i vlastní zkušenost.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.