Modeláž nehtů Oslavice

Aspoň trochu péče dopřejte svým rukám.

17.09.2009 17:39

 

Jen málokterá žena si včas uvědomí, jak nepatrně jí bude platný vyžehlený obličej a supermódní oblečení, když její ruce vyprávějí spíš o nedbalosti při pravidelné péči. Hlavně zimní období se umí na vzhledu i zdraví rukou nepěkně podepsat.

Rukavice byly vynalezeny proto, aby se nosily na rukou, a ne v nich. Spousta lidí to však ani při velmi chladném počasí nebere na vědomí, takže pokožka na obnažených částech jejich horních končetin stárne rychleji, než by musela. Prozradí proto nejen věk, ale také nevalný přístup k údržbě vlastního těla.

Nezbytnost krému

Přestože automatické pračky a myčky omezují kontakt pokožky se saponáty na minimum, její ochranný plášť je zapotřebí stále udržovat pomocí krémů na ruce. K jeho aplikaci by mělo dojít několikrát denně, nejméně však dvakrát -ráno a večer. Důvodem, proč se tak nestává, je často zapomínání. Snadná pomoc: jednu tubu s přípravkem si dejte na noční stolek, druhou ke vchodovým dveřím, třetí by měla být na stole pracovním.

Na denní používání jsou vhodné nemastné gely a krémy s rychlou vstřebatelností, na noc je lepší sáhnout po mastnějších a výživnějších. Protože už člověk tolik nespěchá, měl by si dopřát vtírání do zavlhlých rukou pomocí masáže, při které dojde i na všechny drobné klouby. Je to sice postup vleklejší, ale prospěšný.

 

 

Zábal na noc umí zázraky

 Ruce popraskané z častého mytí zregenerujte nanesením silné vrsvy výživného krému. Potom si navlékněte bavlněné rukavice(ne igelitové)a nechte emulzi působit celou noc.Když je váš krém na obličej prošlý,nevyhazujte ho,dopřejte ho svým rukám. Na přirozeně žluté přírodní nehty použijte citrón.Nezpomeňte krém občas vmasírovat do kůžičky kolem nehtů.

Chraňte si je

 Voda a chemikálie zanechávají pokožku rukou drsnou.Někdy dokonce vyvolávají alergické reakce. Chraňte je rukavicemi. Pokud jsou rukavice pro vás sci-fi,aplikujte tzv chemické rukavice. Jsou to speciální krémy na ošetření rukou,které na pokožce vytvářejí ochranný povlak. Výsledky se dostaví velmi brzo.

Časté mytí rukou

 Máte zaměstnání,kde si často umýváte ruce?

 Dělejte to jako lékaři nebo zdravotní sestřičky.Používejte čistící prostředky bez obsahu mýdla a saponátu,které jsou dostupné i na našem trhu.

Domácí  manikúra

 Pokud chcete v domácích podmínkách udělat aspoň něco málo pro své ruce,dopřejte jim malou péči. Nejprve ruce umyjte a to nejen dlaně,ale až k předloktí. Potom proveďtě jemný peeling rukou. Začněte u prstů a pokračujte směrem k srdci. Nemáte peeling? Nevadí! Vemte hrubou krupici a smíchejte ji s trochou krému. Potom ruce očistěte od zbytků peelingu. Nyní rukám dopřejte masku,výživný krém. Poté ruce vložíme do čistého sáčku a ovineme ruce nahřátým froté ručníkem. Necháme působit 15 až 20 minut.Po patřičné době setřeme do papírového ubrousku nadbytek přípravku.

Peelingem odkryjeme nové kožní destičky a maskami zvyšujeme prokrvení kůže. Dochází k úpravě činnosti mazových  a potních žláz, zvyšuje se turgor kůže.

Zábal nebo masku nanášíme vždy na zdravé,omyté popřípadě vydezinfikované ruce!

 

Jednou týdně je žádoucí rukám dopřát větší regeneraci, která působí i preventivně. Možností je několik:
* Při nanášení výživné pleťové masky počítáme s kouskem hmoty i pro hřbety rukou.
* Velmi příjemné a účinné jsou parafínové zábaly, poskytované v kosmetických salonech.
* Ruce ponoříme do misky s teplou vodou doplněnou rostlinným olejem, popřípadě přímo natřeme lehce nahřátým olejem. Necháme jej působit 15 minut a setřeme.
* Přes silnou vrstvu krému nebo oleje navlékneme na noc tenké bavlněné rukavice.

 

Domácí zdroje


ZÁBAL S MEDEM
V misce smíchejte lžičku medu a lžičku olivového oleje. Směs pomalu vtírejte do pokožky rukou.
Ruce zabalte do mikrotenových sáčků nebo polyetylenových rukavic a potom do froté ručníku na 30 minut. Tento zábal je vhodný především v zimních měsících, pro vydatnější výživu chladem vysušených rukou a nehtů.

ZÁBAL S VAZELÍNOU
Naneste silnější vrstvu bílé vazelíny (k dostání v lékárnách a drogeriích) na ruce a nehty.
Navlékněte bavlněné rukavice a nechte působit přes noc. Pro lepší vzhled nehtů je přeleštěte bavlněným hadříkem.

MLÉČNÉ KOUPELE
Ohřejte plnotučné mléko na teplotu, která vám je příjemná, a namočte do něj ruce na 5 minut.
Mléčná koupel je vhodná pro zpevnění nehtů a hydrataci kůže.

 

 


 

Domácí automasáž

Jako doplněk základního ošetření rukou je příjemná automasáž. Zlepší nejen prokrvení kůže, ale všechny pěstící složky se snáz dostanou na své místo, takže pak lépe vyživují pokožku rukou a nehty.

Jako masážní prostředek je nejlepší olej a klidně postačí ten olivový.

1) Každý prst je třeba masírovat jednotlivými tahy, směrem od konce prstů k zápěstí, a to po stranách prstů

2) Přidáme krouživé pohyby ve stejném směru, ale chytíme prst za stranu dlaňovou a hřbetní

3) Pokračujeme masáží dlaně a hřbetu ruky krouživými pohyby 

4) Ruku chytíme v zápěstí a kroužíme vlevo a vpravo

5) Předloktí a loket natřeme olejem a masírujeme směrem od zápěstí k lokti

6) Každý cvik provádíme alespoň 5x

Gymnastika pro ruce

Vaše ruce potřebují protáhnout, stejně jako po tom volá vaše tělo

1) Uvolníme ruce, jako bychom hráli na klavír 

2) Prsty sevřeme v pěst a pak prudce roztáhneme, opakujeme 10x

3) Samostatně kroužíme zápěstím - opakujeme 5x na každou stranu

4) K uvolnění rukou přidáme relaxační cviky i na celé paže, krk a ramena

 

Nikdy se do manikúry nepouštějte těsně po koupeli, protože to jsou nehty změklé a nabobtnalé. Stačí je rychle umýt mýdlem a vysušit. Jako první se zbavte starého laku a zpevňovačů, k tomu používejte raději bezacetonové odlakovače doplněné o výživu nehtů. Nikdy jej nenalévejte na nehty a ani je v něm nemáčejte. Vyhýbejte se i tomu, aby vám odlakovač stékal po kůži prstů.

 

 Kůžičku nestříhejte! Nikdy! Jen ji jemně zatlačte. Změkčovač kůžičky neodstraní kůžičku,jen ji změkčí a vy můžete kůžičku pohodlně zatlačit bez nebezpečí vzniku dálších zadrhů. Volný okraj zabruště nejlépe skleněným pilníkem. Jedinou jeho nevýhodou je,že je křehký. Lakujte vždy nějakou výživou,či podkladovým lakem,až po té lakem,který si vyberete a to i na volném okraji. Péče o kůžičku ať již z domácích zdrojů či koupený speciální přípravek jen chválím. Chválím,protože vaše ruce nemohou poděkovat,ale brzo se vám odvděčí a všimne si toho i vaše okolí.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.